Emailtraining

Doeltreffende e-mails schrijven is een kunst


Meestal denk je niet zo na over een berichtje naar je vrienden of collega’s. De formulering, taalfouten en formaliteitregels maken niet zoveel uit, zolang je boodschap maar overkomt. Toch zijn er geregeld van die momenten dat je een e-mail moet schrijven naar iemand die je niet zo goed kent. Je wilt bijvoorbeeld iemand overtuigen je product te kopen, of iets anders voor jou te doen. Je zit een uur achter je computer naar het beeldscherm te staren, want de tekst moet in één keer zijn doel bereiken en je hebt geen idee hoe je deze e-mail moet beginnen. Een e-mail training kan je hierbij helpen.
Een overtuigende e-mail schrijven is niet makkelijk en het begint al bij de aanhef. Hoe spreek je iemand op een gepaste manier aan? Wordt het een formele of informele brief? Spreek ik de mensen persoonlijk aan of wordt het een algemeen hallo? Het grote nadeel van een e-mail is namelijk het gebrek aan persoonlijk contact. Je kan van te voren niet inschatten hoe de ontvanger van je e-mail aangesproken wilt worden. Iemand overtuigen is makkelijker als je een persoon in de ogen kan kijken. Met een e-mail moet de overtuiging en betrouwbaarheid uit jouw tekst komen. Het kan daarom geen commercieel praatje worden maar uiteindelijk wil je wel iets van de ander gedaan krijgen. Zo’n tekst vraagt een bewuste aanpak waar je uren over na kan denken en meestal heb je deze tijd niet. De kennis die je op doet tijdens een e-mail training is daarom een goede tijdsinvestering.

Waarom een emailtraining?


Tijdens een e-mail training leer je overtuigende teksten schrijven en dat klinkt vaak makkelijker dan het is. Je wilt bijvoorbeeld mensen overtuigen van je product of dienst, en stuurt ze e-mail met een lijst van alle voordelen. De ontvanger leest je verhaal en verwijderd de e-mail. Deze e-mails van jou komen vanaf nu in de spambox en worden nooit meer geopend. Het zijn natuurlijk niet alleen gunsten en commerciële praatjes die je per e-mail wilt versturen. Ook onenigheden en geschillen moeten wel eens via een e-mail worden opgelost. Dit soort e-mails vragen ook voor een voorzichtige aanpak. Een e-mail training geeft je handvaten die je kunt gebruiken bij het schrijven van een doeltreffende tekst.

Wat leer je precies?


Tijdens een training worden alle onderdelen van een goede e-mail doorlopen. Dat betekend van de onderwerpregel, naar de aanhef tot je eigen handtekening. Alle tekst die daartussen zit wordt op een interactieve manier geoefend. Je krijgt tijd om voorbeelden met elkaar te delen en leuke inspiratie op te doen. Daarnaast worden alle do’s en dont’s uitgebreid besproken en uiteraard blijft er genoeg tijd over om op vragen in te gaan. Belangrijk is dat je goed voorbereid de training ingaat, zodat je actief met je eigen e-mail aan de slag kunt gaan. Op deze manier haal je zoveel mogelijk uit je training.


Je leert tijdens de e-mail training slimmer met je e-mail om te gaan. Door een doeltreffende e-mail te leren schrijven, hoeft er niet eindeloos heen en weer gecommuniceerd te worden. Dit betekent ook dat je minder e-mails ontvangt en deze tijd aan andere werkzaamheden kunt besteden. Daarnaast kan een goede e-mail leiden tot een beter verloop van communicatie, een hogere klanttevredenheid en met een beetje geluk ook een hogere verkoop.

Meer informatie?


Zoals eerder gezegd, doeltreffende e-mails schrijven is een kunst. Wil je dus niet meer je tijd verdoen aan het schrijven van e-mails en miscommunicatie? Dan is het volgen van een e-mail training een goede investering van je tijd en geld. Heb je interesse? Vul dan het contact formulier in en ontvang meer informatie over deze cursus.

.