Omgaan met klachten training

Hoe ga je effectief om met klachten?

In elk bedrijf gaan er wel eens dingen niet naar wens. Of je nu een dienst verleent of een product verkoopt, het kan voorkomen dat de klant niet tevreden is. Tegenwoordig vinden klanten heel gemakkelijk de weg om hun klacht te uiten via een e-mail naar de klantenservice van een bedrijf. De meeste mensen vinden het gemakkelijker om een e-mail op te stellen dan met een bedrijf of klantenservice te bellen. Het is dan belangrijk dat je weet hoe jeu effectief kunt omgaan met klachten die je ontvangt. Dit kun je leren in de praktijk maar ook met een training omgaan met klachten.

Goed omgaan met klachten kun je leren

Niet iedereen is een natuurtalent als het gaat om dit soort mailverkeer, het is heel iets anders dan mailen met vrienden, bekenden of familie. Met die mensen kun je doorgaans ‘vrijuit spreken’ en hoef je niet op je toon of taalgebruik te letten. Mailen met een ontevreden klant is een ander verhaal waar de nodige tact bij komt kijken. Gelukkig is je de vaardigheid om effectief om te gaan met klachten per email goed te leren met onze training.

Een training effectief mailen is een zinvolle investering

Het is de moeite waard om tijd te investeren: leren hoe je omgaat met klachten. Op de werkvloer is er meestal niet veel tijd om uitgebreid na te denken over omgaan met klachten en een plan van aanpak in je benadering en de stappen die je moet of wilt gaan zetten. Na een training omgaan met klachten heb je goede basisvaardigheden geleerd die je algemeen kunt inzetten en die je verder invult naar het specifieke contact waar je je op dat moment mee bezighoudt als je moet omgaan met klachten.

Stap voor stap omgaan met klachten

Met praktijkvoorbeelden uit je eigen werk ga je in de training interactief aan de slag met omgaan met klachten. De training behandelt het schrijven van een doeltreffende email van A tot Z. Stap voor stap komt de hele opbouw van een email aan bod: dus van aanhef tot ondertekening en alles wat daartussenin zit. Ook jij kunt aan het eind van de training effectiever met je mails omgaan en sneller corresponderen via mail.

De juiste toon bij klachten

Ook de toon van je mail is van wezenlijk belang. Bij het omgaan met klachten is dit zelfs essentieel. Je moet voorzichtig te werk gaan bij omgaan met klachten. In de training krijg je tools aangereikt die je helpen doeltreffend met klachten om te gaan en alsnog te zorgen dat de klant een positieve ervaring heeft met het bedrijf waarvoor je werkt. Ook is het belangrijk dat je correct blijft in je toon en uitstraling, maar ook dat je de Nederlandse taal correct hanteert bij omgaan met klachten. Slordig in elkaar gezette mails geven een gehaaste indruk en wekken bij de klant geen tevredenheid op. En dat is niet wat je wilt bij een klant die zich heeft gemeld omdat hij een klacht heeft over een product of dienst.

.