Slecht nieuws brengen training

Slecht nieuws brengen, hoe doe je dat?

Slecht nieuws brengen, hoe je het ook wendt of keert, het wordt nooit leuk. Of het nu privé of zakelijk is, niemand zit erop te wachten om iemand te moeten teleurstellen, verdrietig of boos te maken. Je kunt wel leren hoe je slecht nieuws brengen op een manier kunt doen die effectief. Er zijn methodes voor om een gesprek waarin je slecht nieuws brengen beter kunt later verlopen. Nogmaals: slecht nieuws brengen wordt zelden goed nieuws brengen, maar door voor een duidelijke aanpak te kiezen kun je de insteek, het verloop het effect en het resultaat van een gesprek waarin je slecht nieuws moet brengen wel beïnvloeden

Hoe je slecht nieuws brengt is te leren

Hoe je omgaat met slecht nieuws brengen, kun je leren in onze training communicatieve vaardigheden. Hier leer aan de hand van theorie en scenario’s met elkaar onder meer hoe je in het geval van slecht nieuws brengen het gesprek moet opbouwen. De opbouw van een gesprek waarin je slecht nieuws moet brengen is van wezenlijk belang en kan het verschil betekenen in hoe de ontvanger ermee omgaat. In de training ga je allerlei situaties oefenen, waardoor je leert hoe je gesprekken goed opbouwt en situaties te herkennen.

Goed communiceren, helpt je goed te onderhandelen

Slecht nieuws brengen is niet het enige wat je met een communicatietraining kunt leren. Een training communicatie is heel breed en je leert er behalve slecht nieuws brengen veel vaardigheden die je op meerdere vlakken kunt inzetten. Goed communiceren is een kunst en als je die onder de knie hebt, heb je daar je hele leven plezier van. Wat je ook leert in de training communicatie is goed onderhandelen, je leert effectief communiceren om zo het beste voor jezelf uit een situatie te halen of tot een oplossing te komen die beide partijen tevreden stemt.

Feedback geven, een kwestie van goed communiceren

Een ander aspect dat aan de orde komt in de training communiceren is feedback geven. Het lijkt simpel: je mening geven over iets wat iemand je vraagt of voorlegt, maar hierin kun je je nog behoorlijk vergissen. Goede feedback geven is natuurlijk niet altijd positief. Het kan in bepaalde situaties ook een vorm zijn van slecht nieuws brengen. Hoe je kritisch feedback kan geven en hier een positief resultaat mee kan bereiken kan je ook leren aan de hand van een training communicatie.

Slecht nieuws brengen en meer

Communicatie heeft dus vele aspecten, er zijn tal van situaties en gesprekken waarbij een gedegen communicatieve vaardigheid je veel kan opleveren. Door een training communicatie leer je effectief communiceren, waardoor boodschappen overkomen zoals ze bedoeld zijn en misverstanden voorkomen worden. Slecht nieuws brengen, onderhandelen, feedback geven zijn onderdelen die aan bod komen bij de training. Maar denk ook aan time management, coachen of beoordelingsgesprekken voeren. Deze laatste zijn ook een zeer goed voorbeeld van gesprekken waar heldere communicatie van belang is en waar je ervoor moet zorgen dat er nooit misverstanden bestaan of ontstaan.

.